DMS RAFAIL – дарителска кампания за материали за арт терапия

DMS кампания за средства за материали за арт терапия

Тази седмица стартира DMS кампанията на фондация „Свети Рафаил“. Целта е набиране на средства за покупка на грънчарско колело, фотоапарати, фотопринтер и други материали, които да използваме за целите на арт терапията при рехабилитация на психични заболявания.

Можете да подкрепите нашата кауза с SMS с текст „DMS RAFAIL“ на кратък номер 17 777. Ако предпочитате, можете да направите банков превод или чрез виртуален ПОС терминал.

Най-лесният начин да ни подкрепите е да споделите тази статия, или някой от постовете във Facebook страницата ни, посветени на кампанията, така че повече хора да разберат за нея.

Вижте повече за начините на плащане на страницата ни в DMS BG тук »

В следващите редове ще Ви дадем малко повече информация какво правим ние и защо тези материали са важни за нас.

Цели и мисия на фондация „Свети Рафаил“

Фондация „Свети Рафаил“ има за цел обществото да приеме хората с психични заболявания като негови пълноправни членове, каквито те са, без да им налага стигма и без да се крият или срамуват от състоянието си. Няма да се уморим да повтаряме, че увреждането на психиката не е по-различно от физическите заболявания – някои състояния подлежат на лечение, а други са хронични, но с подходяща терапия и рехабилитация, болният може да има пълноценен начин на живот.

Защитено жилище и дневен център „Свети Рафаил“ е израз на мисията и целта на фондацията за рехабилитация на психични заболявания и ресоциализация. Това е мястото, където, заедно с екип от специалисти и терапевти в областта на психиатрията, психотерапията и арт терапията, работим за възстановяването и ресоциализацията на хората с психични страдания, оказваме им подкрепа и помощ.

Арт терапия на психични заболявания

Арт терапията е един от методите, който е доказал своята ефективност, който е включен в терапевтичния план на настанените в защитено жилище „Свети Рафаил“, както и на тези, които само посещават дневения център към фондацията.

Арт терапията може да включва дейности от различни клонове на приложното или изобразителното изкуство , като рисуване, фотография, колажи, дървообработка, грънчарство, театър, кино и други. Арт терапията намира широко проложение при различни ментални заболявания и е изключително популярна не само заради щадящата си методология и добрите си резултати, а и защото прилагането ѝ не изисква предварителна художествена подготовка от пациента.

DMS кампания в помощ на арт терапията в защитено жилище „Свети Рафаил“

Както вече споменахме, арт терапията е важна част от рехабилитацията на психични заболявания в защитено жилище и дневен център „Свети Рафаил“. По време на груповите терапевтични сесии се изработват различни произведения на изкуството, които стават част от нашата постоянна изложба с творбите на хората, на които „Свети Рафаил“ помага.

Ние ги показваме с гордост на света и с тях доказваме позитивната енергия и креативния потенциал, които хората с психични заболявания притежават и с които могат да допринесат за обществото.

За съжаление, фондация „Свети Рафаил“ не разполага със собствени материали за арт терапия. Досега заемахме нужните ни ресурси и въпреки че ни ограничаваше в известна степен, това ни помагаше да предлагаме арт терапия, която е по-пълноценна, разнообразна и носи повече ползи на хората в защитеното жилище за психично болни. За съжаление, това вече е невъзможно и трябва да намерим друг начин за набавяне на тези материали, тъй като в момента арт терапията, която предлагаме, е единствено рисуване.

Фондация „Свети Рафаил“ не разполага с нужните средства, затова създадохме и нашата DMS кампания за закупуване на грънчарско колело, фотоапарати, фотопринтери и други консумативи, необходими за терапевтичните сесии.

Ние вярваме, че има хора, които не си затварят очите за страдащите от психични заболявания и не ги стигматизират. Вярваме, че тези хора, всички вие, които ни подкрепяте и сте до нас, ще ни помогнат да продължим да помагаме и да осигуряваме възможно най-доброто за качествена терапия и рехабилитация, както и подкрепа на всички, които страдат от ментално заболяване.

Изпратете SMS с текст „DMS RAFAIL“ на номер 17 777 или просто споделете нашата кампания. Вярваме, че с Ваша помощ можем да осигурим по-добър живот и истинско приемане на хората с психични страдания.

DMS RAFAIL – дарителска кампания за материали за арт терапия
Към началото