КАУЗИ

НАШИТЕ КАУЗИ

Защитено жилище
„Св. Рафаил“

Защитено жилище „Св. Рафаил“ приема хора с психично-здравни проблеми, навършили 18 г., за постоянно пребиваване в жилището. Всички потрбеители на Защитеното жилище ще бъдат включени и в програмите за работа и дейностите на Дневния център и Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

Ако Ваш близък или член на семейството Ви е с психично-здравни проблеми и искате да се погрижите за него, като го настаните в комплекса или да получите информация за предлаганите от нас услуги, можете да се свържете с нас.

Ако желаете да се запознаете с предлаганите от нас услуги или да разгледате условията на място в Защитеното жилище или Дневния център и Центъра за социална рехабилитация и интеграция, ще организираме посещение и среща с екипа ни, на която ще Ви бъде предоставена подробна информация за дейността и работата ни.

Дневен център и Център за социална рехабилитация и интеграция

Създадохме Дневен център и Център за социална рехабилитация и интеграция „Св. Рафаил“, за да предложим не просто съвременно пространство за рехабилитация и интеграция на хора с психични разстройства, а хуманна подкрепа на страдащите. В центровете извършваме следните дейности:

  • Социални и обучителни дейности
  • Спортни занимания и хоби
  • Индивидуални и творчески занимания
  • Културни дейности и прояви
  • Осъществяват се групови срещи с псхотерапевт
  • Арттерапия

Целта на всички провеждани от екипа ни дейности е хората, потребители на Дневния център и  Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Св. Рафаил“, да общуват, да се реинтегрират в общестовото, включително и чрез трудова заетост, да бъдат ангажирани и полезни. Дейностите се извършват по предварително изготвена програма.

 

За кого са предназначени Дневен център и Център за социална рехабилитация и интеграция „Св. Рафаил“?

Дневен център и Център за социална рехабилитация и интеграция „Св. Рафаил“ са предназначени и са подходящи за хората, настанени в Защитеното жилище, както и за лица, навършили пълнолетие, със следните диагнози:

  • шизофренни психози
  • афективни разстройства
  • тревожни разстройства

Как се осъществява приемът и работата с потребителите на Дневния център и Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Св. Рафаил“?

Ако Ваш близък или член на семейството Ви е с психично-здравни проблеми и бихте искали да посещава Дневния център и Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Св. Рафаил“ моля да се свържете с нас за повече информация, както и за среща с екипа ни. По желание на близките, според възможностите на лицето и според експертната преценката на екипа ни посещението на двата центъра може да бъде почасово, полудневно или целодневно.

Към началото