Новини

Видове психични заболявания: тревожно разстройство

Чувството на тревожност е естествено, когато сте в стресова ситуация, като явяване на изпит или говорене пред публика. Това е част от ежедневието. Но когато имате изпитвате постоянно тревожност или имате чести пристъпи на безпокойство и това Ви пречи в ежедневието, може да става дума за определен тип тревожно разстройство.

Живот с диагноза шизофрения (част 2)

След поставянето на диагноза “шизофрения”, повечето психично болни се фокусират върху наблюдение на психиката си. Трябва обаче да отделяте внимание и на физическото си здраве. В тази статия ще намерите насоки и за подобряване както на психическото, така и на физическото си състояние.

Живот с диагноза шизофрения (част 1)

Повечето хора, болни от шизофрения се възстановяват, но при много от тях се наблюдава периодично връщане на симптомите. Рехабилитацията и лечението могат да Ви помогнат да управлявате състоянието си и въздействието, което шизофренията оказва върху живота Ви.

Разбиране на психичните заболявания

Всеки пети човек има психични проблеми на определен етап от живота си. Един на 200 човека страда от психоза в определен момент. Не всички хора със симптоми страдат от психично заболяване, но и диагнозата психично заболяване не е присъда, нито е нещо, от което да се плашите.

Пожелаваме Ви светли и спокойни празници!

Екипът на защитено жилище „Свети Рафаил“ желае вълшебно Рождество, светла и спокойна Коледа и 2021 година, пълна с надежда и добро! Здраве, хармония и вяра да изпълват дните на всички в очакване на една мирна, спорна и благодатна 2021-а! *коледните украшения на снимките са изработени от нашите потребители: Подготовката за коледните празници в Защитено жилище […]

[интервю] В „Св. Рафаил“ полагаме грижи за социална рехабилитация на настанените, с цел реинтеграцията им в обществото

В Защитено жилище за психично болни „Св. Рафаил“ целта е рехабилитацията и подготвянето на потребителите за повторна интеграция в обществото.

Към началото