Георги Генчев е новият директор на защитено жилище „Свети Рафаил“

Защитено жилище "Свети Рафаил" е с нов директор

Център за хора с психични заболявания “Свети Рафаил” има нов директор – Георги Генчев. Той има впечатляваща биография, както и идеи за разширяване на набора услуги, които центърът предоставя и по този начин да “Свети Рафаил” да отговори още по-адекватно на нуждите на хората с психични заболявания.

Георги Генчев е новият директор на защитено жилище „Свети Рафаил“

От месец февруари, тази година, Георги Генчев пое поста Директор на защитено жилище “Свети Рафаил”. Досега длъжността се изпълняваше от психологът и ерготерапевт Мина Енева, известна със основаването на Център за работа с деца с аутизъм. След назначаването на Георги Генчев като директор на центъра за хора с психични заболявания, тя може да се посвети на своите проекти.

Георги Генчев има значителен опит в областта на управлението, подкрепен от солидни познания в тази сфера, които включват бизнес стратегии и политики, корпоративна социална отговорност, лидерство, управление на проектно портфолио, финансови модели и системи за управление на разходите и други.

Идеите на Георги Генчев са насочени към оптимизация и разширяване на портфолиото услуги, които център за хора с психични заболявания предоставя на посетителите и настанените в него. По този начин, “Свети Рафаил” ще разшири обхвата на хората с психични заболявания, на които може да помага. Заедно с това, ще може да отговори още по-добре на нуждите на хората с психични заболявания и ще може да им съдейства още по-ефективно за откриване на собствената им индивидуалност, изграждане на нова увереност и връщане към самостоятелен живот като пълноценни личности.

Информация за център за хора с психични заболявания “Свети Рафаил”

Център за хора с психични заболявания “Свети Рафаил” е създаден по швейцарско-италиански модел и е първият по рода си и единствен към момента в България.

“Свети Рафаил” се състои от защитено жилище за настаняване на хора с психични заболявания и дневен център, където се осъществява рехабилитацията и ресоциализацията на хората с психични заболявания.
Настаняването, както и посещенията на “Свети Рафаил” на принципа на дневен стационар с осигурен пълен пансион, са срещу заплащане и след премината оценка от психолог и/или психиатър от “Свети Рафаил”.

Предварителният разговор има за две цели: преценка, доколко състоянието на психично болния е овладяно, както и дали той ще успее да се интегрира в “Свети Рафаил”. Ако човекът не отговаря на тези критерии, грижите, подкрепата и терапията, която предоставяме в център за хора с психични заболявания, няма да бъдат ефективни.

Забележка:

Публикациите, поместени на уебсайта са само с информационна цел и не са поставяне на диагноза.

Преди да предприемете или прекъснете лечение, да промените назначената си терапия, приема или дозировката на лекарствата си, задължително се консултирайте предварително с лекуващия си лекар.

Ако нямате такъв, можете да се обърнете към екипа от психолози, психиатри и терапевти на фондация Свети Рафаил.

Полезно и актуално

Съвети

Новини

Референции

Други

Последни публикации

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания във фондация “Свети Рафаил”

Психичното заболяване не е присъда! Можете да върнете контрола над живота си!
Фондация “Свети Рафаил”, със съдействието на @Столична община, осигуряват частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Виртуална разходка на защитено жилище "Свети Рафаил" [видео]

Виртуална разходка в Защитено жилище „Св. Рафаил“

Разгледайте защитено жилище „Свети Рафаил“, без да напускате комфорта на дома си, с нашата виртуална разходка.

Митове за шизофренията

Митове за шизофренията

Има много невярна информация за шизофренията. Част от нея се разпространява от медиите, а понякога хората, използват стереотипи, които насърчават стигмата.

Шизофрения: чуване на гласове и как да го управляваме

Шизофрения: чуване на гласове и как да го управляваме

Голяма част от хората с шизофрения имат и т.нар. слухови халюцинации, известни и като чуване на гласове. Научете как можете да се справяте с тях.

Как да избегнем рецидив при шизофрения и какво да правим при шизофренна криза?

Как да избегнем рецидив при шизофрения и какво да правим при шизофренна криза?

Научете какви са симптомите на рецидив при шизофрения, както и какво можете да направите в случай на шизофренна криза.

За фондация "Свети Рафаил"

За нас

Екип

Свободни позиции