„Кауфланд“ и „Свети Рафаил“ – заедно в подкрепа на хората с психични заболявания

Кауфланд и Свети Рафаил - заедно в подкрепа на хората с психични заболявания
Директорът на защитено жилище "Свети Рафаил" се свърза с няколко големи вериги супермаркети, с молба да подкрепят каузата на фондацията и да покажат подкрепата си към хората с психични страдания.

С радост можем да съобщим, че Кауфланд първи се отзоваха на поканата и се съгласиха да направят поредица дарения за настанените в защитено жилище за хора с психични заболявания. Първото дарение вече е факт.

Как помага еднократното дарение на психично болните?

Известно е, че настаняването в защитеното жилище, както и посещението на принципа на дневен стационар за рехабилитация и ресоциализация, са платени. В този контекст, фондация „Свети Рафаил“ има средства за осигуряване на подходящи условия за живот и рехабилитация на хората с психични заболявания. Трябва обаче да отбележим, че дарението има и психологически характер.

Разбира се, всички допълнителни средства, които фондацията получава, могат да помогнат за предлагане на допълнителни услуги, както и подобряване на тяхното качество. За нас обаче, както и за психично болните и техните близки, смисълът на дарението е в това, че някой е съпричастен на предизвикателствата, през които преминават. Това важи с пълна сила, когато говорим за една от най-големите и обичани вериги в България, каквито са нашите партньори от Кауфланд.

За нас дарението като символ на подкрепа и съпричастност към каузата

В България, а и не само, има неразбиране и дори страх от психичните заболявания и към хората, които страдат от тях, а дори и към техните близки. Това води до изолацията им, поставянето на етикети, а понякога последствията могат да бъдат още по-лоши.

Част от мисията на фондация „Свети Рафаил“ е да подобри качеството на живот на психично болните и постигаме това не само с терапия и рехабилитация. Дейностите ни включват и налагане на разбирането, че психичното страдание е подобно на всяка друга хронична болест – понякога може да се влошава, но в повечето случаи подлежи на контрол. При правилно провеждана терапия и подходящи грижи за психично болните, те не само не са опасни за себе си или околните, но могат да водят самостоятелен живот и да бъдат пълноценна част от обществото.

Именно по тази причина, сме изключително щастливи, че Кауфланд, които се радват на широка популярност и одобрение от страна на хората, се съгласиха да ни подкрепят в това начинание, под формата на дарение. Радваме се, че ние и хората, изправени пред предизвикателствата на психичните страдания, имаме толкова силен съмишленик в лицето на една от най-големите и популярни вериги супермаркети в България. Приемаме дарението като символ на тяхната подкрепа и вяра в нашето начинание.

Кауфланд се нарежда в топ 10, според престижната класация "K100: Най-големите компании в България“ на в. Капитал. Заедно с това, компанията редовно бива награждавана в различни аспекти от дейността си, включително е носител на редица награди за социална отговорност, спечелени заслужено с множеството благотворителни инициативи и дейности за опазване на околната среда, които компанията и нейните служители провеждат или в които участват.  
Научете повече за постиженията на компанията от страницата "Отличия" в техния уебсайт. 

Забележка:

Публикациите, поместени на уебсайта са само с информационна цел и не са поставяне на диагноза.

Преди да предприемете или прекъснете лечение, да промените назначената си терапия, приема или дозировката на лекарствата си, задължително се консултирайте предварително с лекуващия си лекар.

Ако нямате такъв, можете да се обърнете към екипа от психолози, психиатри и терапевти на фондация Свети Рафаил.

Полезно и актуално

Съвети

Новини

Референции

Други

Последни публикации

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания във фондация “Свети Рафаил”

Психичното заболяване не е присъда! Можете да върнете контрола над живота си!
Фондация “Свети Рафаил”, със съдействието на @Столична община, осигуряват частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Виртуална разходка на защитено жилище "Свети Рафаил" [видео]

Виртуална разходка в Защитено жилище „Св. Рафаил“

Разгледайте защитено жилище „Свети Рафаил“, без да напускате комфорта на дома си, с нашата виртуална разходка.

Митове за шизофренията

Митове за шизофренията

Има много невярна информация за шизофренията. Част от нея се разпространява от медиите, а понякога хората, използват стереотипи, които насърчават стигмата.

Шизофрения: чуване на гласове и как да го управляваме

Шизофрения: чуване на гласове и как да го управляваме

Голяма част от хората с шизофрения имат и т.нар. слухови халюцинации, известни и като чуване на гласове. Научете как можете да се справяте с тях.

Как да избегнем рецидив при шизофрения и какво да правим при шизофренна криза?

Как да избегнем рецидив при шизофрения и какво да правим при шизофренна криза?

Научете какви са симптомите на рецидив при шизофрения, както и какво можете да направите в случай на шизофренна криза.

За фондация "Свети Рафаил"

За нас

Екип

Свободни позиции