Заповядайте на изложба в подкрепа на хората с психични заболявания

Изложба в подкрепа на хората с психични заболявания

В нашето общество психическите заболявания все още са табу, а хората, страдащи от тях, често и техните близки, се възприемат като опасни за обществото и стават жертви на социална стигма и принудителна изолация.

Позволете ни да ви покажем различна гледна точка!

С подходяща грижа и рехабилитация, хората с психични заболявания не само не са опасни за обществото, напротив – те могат да са пълноценна част от него, допринасяйки с различна перспектива и интересен поглед над живота!

За да Ви го докажем, Ви каним на изложба, организирана от фондация “Свети Рафаил”. На нея ще можете да разгледате произведения, създадени от психично болни, посещаващи дневния център за рехабилитация и ресоциализация към защитено жилище “Свети Рафаил”.

Кога: от 12.06.2021 г. за неограничен период
Къде: защитено жилище „Свети Рафаил“
Адрес: гр. София, ул. „Рилякник“ №49

Откриване: 12.06.2021 г., 11:00

Изложба в подкрепа на хората с психични заболявания

Откриването на изложбата ще бъде от 11:00 до 13:00 ч. на 12.06.2021 г. (събота), в двора на защитено жилище „Свети Рафаил“. Тогава ще можете да поговорите с екипа на защитеното жилище и да хапнете сладкиши. След това ще можете да се наслаждавате на произведенията за неограничен период, в работното време на защитеното жилище.

На изложбата ще бъдат представени ръчно изработени картини, скулптури и други произведения, създадени като част от сесиите по арт терапия, провеждани в дневния център към “Свети Рафаил”.

Изложбата НЕ Е С ТЪРГОВСКА, А С ИДЕАЛНА ЦЕЛ!

Искаме да покажем богатата душевност, изобретателност и творческо мислене на “различните”, които смятаме, че нямат място в нашето “нормално” общество. Искаме да ви насочим към различен начин на мислене по отношение на „нелечимите“ психични заболявания.

Заповядайте! Подкрепете психично болните и техните близки. Покажете им, че не са сами, че изолацията и стигматизацията са в миналото!

Можете да видите събитието и във Facebook на този линк: https://fb.me/e/1zRd75vRE
Заповядайте на изложба в подкрепа на хората с психични заболявания
Към началото