Защитено жилище за хора с психични проблеми отвори врати в Панчарево

Защитено жилище Свети Рафаил по Нова Телевизия
За нас е голяма чест, че отварянето на защитено жилище за хора с психични проблеми край Панчарево, беше отразено в предаването "Здравей, България", излъчвано по Нова телевизия.

Фондация „Свети Рафаил“ си поставя за цел да помогне на хората с психични заболявания, като им предостави спокойна среда за живот, рехабилитация и подготовка за завръщане в обществото. Като резултат дневен център и защитено жилище за пълнолетни с психични проблеми са готови да посрещнат нуждаещи се хора.

Рехабилитация за хора с психични проблеми сред природата

Дневният център и защитеното жилище за психичноболни са разположени край езерото Панчарево – сред природата, близо до водата и в същото време, недалеч от София. Целта им е да осигурят спокойствието, от което потребителите се нуждаят и подходяща среда за тяхното възстановяване.

Индивидуална програма за ресоциализация на пълнолетни с психични проблеми

В същото време, хората с психични проблеми, имат нужда да бъдат активни, да ангажират вниманието си с нещо и да развиват способностите си. Затова в защитеното жилище се изготвя индивидуална програма за всеки пациент, която отговаря на индивидуалните му способности и нужди. Това включва арт дейности, спорт, готвене и други, в зависимост от личните предпочитания на хората с психични проблеми.

Целта на фондация „Свети Рафаил“: пълноценно завръщане в обществото на хората с психични проблеми

Идеята зад дневния център и домът за настаняване на психичноболни е да посреща хора в работоспособна възраст, които временно са загубили трудоспособността си. Там те ще открият спокойствие, подкрепяща среда, денонощна помощ, включително и медицинска, при необходимост. В защитено жилище „Свети Рафаил“ е осигурена среда, подходяща за социална рехабилитация на хора с психични заболявания, насочена към ресоциализацията им, обратното завръщане в обществото като пълноценни личности.

Още по темата, можете да видите във видеото ТУК.

Забележка:

Публикациите, поместени на уебсайта са само с информационна цел и не са поставяне на диагноза.

Преди да предприемете или прекъснете лечение, да промените назначената си терапия, приема или дозировката на лекарствата си, задължително се консултирайте предварително с лекуващия си лекар.

Ако нямате такъв, можете да се обърнете към екипа от психолози, психиатри и терапевти на фондация Свети Рафаил.

Полезно и актуално

Съвети

Новини

Референции

Други

Последни публикации

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания във фондация “Свети Рафаил”

Психичното заболяване не е присъда! Можете да върнете контрола над живота си!
Фондация “Свети Рафаил”, със съдействието на @Столична община, осигуряват частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Виртуална разходка на защитено жилище "Свети Рафаил" [видео]

Виртуална разходка в Защитено жилище „Св. Рафаил“

Разгледайте защитено жилище „Свети Рафаил“, без да напускате комфорта на дома си, с нашата виртуална разходка.

Мартеница с кауза - подкрепете хората с психични заболявания и дайте своя принос за намаляване на стигмата към психичните разстройства

Мартеница с кауза | Ръчно изработени мартенички в подкрепа на хората с психични заболявания

Мартеница с кауза – подкрепете хората с психични заболявания и дайте своя принос за намаляване на стигмата към психичните разстройства

Какво представлява шизофренията?

Какво представлява шизофренията?

В този материал говорим за симптомите на шизофрения, кога се проявяват, а също така и как се поставя диагноза, какви лечения са налични и какви са перспективите за хората, страдащи от шизофрения и техните близки.

Причини и лечение на разстройство на личността

Причини и лечение на разстройство на личността

Причините за поява на разтройство на личността са индивидуални за всеки човек. По същия начин, подходящото лечение и рехабилитация трябва да бъдат съобразени с конкретния случай.

За фондация "Свети Рафаил"

За нас

Екип

Свободни позиции