Виртуална разходка в Защитено жилище „Св. Рафаил“

Виртуална разходка на защитено жилище "Свети Рафаил" [видео]

Защитено жилище „Св. Рафаил“ е създадено по швейцарско-италиански модел. Намира се в уюта и спокойствието на природата край Панчаревското езеро и осигурява място за живеене на пълнолетни хора с психични страдания. 

В защитено жилище „Св. Рафаил“ се провеждат широк спектър от дейности по предварително изготвена програма. Тя се изготвя според индивидуалните потребности и възможностите на потребителите, както и на базата на експертната оценка на екипа. В нея се вклюват спорт, хоби, културни прояви, социални и обучителни занимания, творчески дейности. Ангажирането с нещо, намиране на занимание за хората с психични заболявания е необходимост за тях и възстановяването им. По този начин те преоткриват себе си, преминават по-леко през тежкото изпитание. Целта е в спокойната и уютна атмосфера на брега на Панчаревското езеро всеки от нашите потребители – хора с психични заболявания – да намери това, което е ценно за него.

Екипът на жилището е висококвалифициран и с необходимата експертиза. Специалистите осъществяват професионален контрол на състоянието на потребителите и работят ежедневно с тях за постигане на напредък. В работата на нашия екип от психиатри и терапевти с потребителите крайната цел, която си поставяме е тези хора да възстановяват уменията си, да се чувстват полезни и най-вече, да се реинтегрират пълноценно в обществото. 

Защитено жилище „Св. Рафаил“ е кауза в името на по-доброто качеството на живот на хората с психични страдания, на техните семейства и близки.

От фондация „Св. Рафаил“ заставаме зад тази кауза, уверени, че психичното здраве в България трябва да бъде припознато като приоритет, а пътят към това минава през структурирането на подходящи услуги, предоставящи 24-часова грижа, професионални рехабилитационни програми, прилагани под вниманието и високопрофесионалните грижи на екип от специалисти.

Галерия със снимки от защитеното жилище може да разгледате ТУК. 

Забележка:

Публикациите, поместени на уебсайта са само с информационна цел и не са поставяне на диагноза.

Преди да предприемете или прекъснете лечение, да промените назначената си терапия, приема или дозировката на лекарствата си, задължително се консултирайте предварително с лекуващия си лекар.

Ако нямате такъв, можете да се обърнете към екипа от психолози, психиатри и терапевти на фондация Свети Рафаил.

Полезно и актуално

Съвети

Новини

Референции

Други

Последни публикации

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания във фондация “Свети Рафаил”

Психичното заболяване не е присъда! Можете да върнете контрола над живота си!
Фондация “Свети Рафаил”, със съдействието на @Столична община, осигуряват частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Продром (предварителни симптоми) на шизофрения

Продром на шизофрения

Някои от първите признаци на шизофрения се появяват в продромната фаза, когато хората и техните близки забелязват промени в своите емоции и поведение.

Как да помогнете на близък с шизофрения?

Кога се проявяват симптомите на шизофрения?

Шизофренията обикновено се проявява след пубертета – при повечето хора това става в края на тийнейджърските години до началото на 30-те, в редки случаи се наблюдава по-ранно или по-късно начало.

Кратко ръководство за шизофрения

Кратко ръководство за шизофрения

Шизофренията е сериозно психично заболяване, засягащо около 1% от хората и може да доведе до инвалидност. Научете повече за заболяването тук.

За фондация "Свети Рафаил"

За нас

Екип

Свободни позиции