Борим депресия край Панчаревското езеро

Защитено жилище за лица с психични разстройства "Свети Рафаил" - поглед отвън

Центърът е за рехабилитация на 25 души

Защитено жилище за хора с психични страдания по швейцарско-италиански модел отвoри врати край Панчаревскоро езеро. Към жилището е създаден и работи център за социална рехабилитация и интеграция.

Директор на жилището е Мина Енева, детски психолог и ерготерапевт. Мина е създател на сдружение „Тацитус”, специализирано в работата с деца от аутистичния спектър. Приела е като своя мисия грижата и подобряване качеството на живот и на друга уязвима група – тази на хората с психични страдания.

„Психичните страдания засягат все повече хора и обществото ни следва да е все по-посветено в намирането на съвременни решения за грижите за тях и социалната им рехабилитация. Искахме да създадем защитена среда с професионална грижа и навременна помощ за хората с психични страдания и вярвам, че успяхме. Осигурени са отлични условия за терапия и рехабилитация. Целта ни е да помогнем на тези хора да изминат пътя на реинтеграция в обществото”, коментира Мина.

Тя разказва, че много често близките на хора с психични проблеми са принудени да изцяло да им се посветят. Центърът „Св. Рафаил” осигурява денонощно наблюдение и рехабилитация за 25 души и дневни занимания с психолози и терапевти.

В Защитеното жилище се работи по утвърдена програма, която включва спорт, хоби, културни прояви, различни социални и обучителни занимания, творчески дейности и др.

Източник: Труд

Забележка:

Публикациите, поместени на уебсайта са само с информационна цел и не са поставяне на диагноза.

Преди да предприемете или прекъснете лечение, да промените назначената си терапия, приема или дозировката на лекарствата си, задължително се консултирайте предварително с лекуващия си лекар.

Ако нямате такъв, можете да се обърнете към екипа от психолози, психиатри и терапевти на фондация Свети Рафаил.

Полезно и актуално

Съвети

Новини

Референции

Други

Последни публикации

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания във фондация “Свети Рафаил”

Психичното заболяване не е присъда! Можете да върнете контрола над живота си!
Фондация “Свети Рафаил”, със съдействието на @Столична община, осигуряват частично финансиране на рехабилитация на психични заболявания.

Виртуална разходка на защитено жилище "Свети Рафаил" [видео]

Виртуална разходка в Защитено жилище „Св. Рафаил“

Разгледайте защитено жилище „Свети Рафаил“, без да напускате комфорта на дома си, с нашата виртуална разходка.

Мартеница с кауза - подкрепете хората с психични заболявания и дайте своя принос за намаляване на стигмата към психичните разстройства

Мартеница с кауза | Ръчно изработени мартенички в подкрепа на хората с психични заболявания

Мартеница с кауза – подкрепете хората с психични заболявания и дайте своя принос за намаляване на стигмата към психичните разстройства

Какво представлява шизофренията?

Какво представлява шизофренията?

В този материал говорим за симптомите на шизофрения, кога се проявяват, а също така и как се поставя диагноза, какви лечения са налични и какви са перспективите за хората, страдащи от шизофрения и техните близки.

Причини и лечение на разстройство на личността

Причини и лечение на разстройство на личността

Причините за поява на разтройство на личността са индивидуални за всеки човек. По същия начин, подходящото лечение и рехабилитация трябва да бъдат съобразени с конкретния случай.

За фондация "Свети Рафаил"

За нас

Екип

Свободни позиции